Fotobewerkingtips.nlGratis leuke tips over fotobewerking voor iedereen!

Photoshop? Hier zijn 3 gratis foto bewerking programma’s!

fotobewerkingtips-beste-gratis-fotobewerking-tool-2017-01

 

3 gratis foto bewerking programma’s!  Wie heeft er nu nog Photoshop nodig?

 

We hebben een mooie lijst met 3 gratis foto bewerking programma’s voor je. Je kunt natuurlijk ook wel Photoshop gebruiken, maar met een kleine 10 euro per maand (waarbij je dan ook Lightroom krijgt) voor het te gebruiken kan dat toch best wel prijzig worden. Zeker ook als je af en toe je foto’s wilt bewerken of gewoon niet zoveel of helemaal geen geld wilt uitgeven aan foto bewerking apps.

De gratis apps doen zeker niet onder voor Photoshop en of je nu ervaren foto bewerker bent of een beginner, deze gratis foto bewerking programma’s zijn zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

  1. GIMP

Je kunt veel van dezelfde functionaliteiten van Photoshop ook vinden in onze eerste gratis fotobewerking apps, en dat is GIMP. Verkrijgbaar voor zowel Windows, Mac en Linux. GIMP ondersteunt ook plugins. Voor GIMP tutorials, bekijk eens de video hier beneden.

2. PIXLR

 

Meer overeenkomend in layout met Photoshop is onze 2e gratis fotobewerking tool, en dat is Pixlr. En wat maakt Pixlr een bijzonder goede kandidaat? Niet alleen gratis, maar het is ook nog eens een browser app. Hierdoor hoef je het programma niet te installeren op je computer maar kan je direct in je webbrowser starten. of als app op je smartphone (voor Android en iOS).

 

3. Photoscape

Photoscape is beschikbaar voor Mac en Windows en is de makkelijkste fotobewerking app in ons lijstje hier. Je kunt filters toevoegen, je afbeelding bijsnijden en andere basis bewerkingen doen op je foto’s. Het is ook mogelijk om, met een hele eenvoudige GIF ontwerp tool, simpele GIF afbeeldingen te maken